Att sälja snus på restaurang

Att sälja snus på restauranger är en service som många kunder uppskattar. Det är möjligt att köpa olika tobaksprodukter på restauranger som exempelvis vitt snus som är väldigt populärt nu. Det finns olika sorters vitt snus att sälja och även andra sorters nikotinpåsar. Ett tips är att ha ett varierat utbud av produkter för att det ska finnas något för alla smaker.

Tillstånd behövs för försäljning av snus

När vitt snus och andra tobaksprodukter ska sälja på restauranger behövs det ett tillstånd. Tillståndet som utfärdas går inte att överföra till någon annan utan gäller endast för det företaget som tillståndet utfärdats till. Ett nytt tillstånd måste ansökas om exempelvis ett nytt bolag tar över lokalerna. Tillståndet ansöks hos den aktuella kommunen som restaurangen är belägen i. När ansökan är inskickad gör kommunen en lämplighetsprövning för att se om den personer som söker är lämplig att sälja tobaksprodukter.

Kontroller av mottagarens ålder

När tobaksprodukter säljs till restaurangens gäster måste det göras på ett sätt så att köparens ålder kan kontrolleras. Detta gäller även om produkterna säljs i en automat. Tobaksvaror får endast säljas till personer som är över 18 år. Det ska tydligt framgå att det är 18-årsgräns för tobaken som säljs. Tobaksvarorna ska även vara märkta på rätt sätt. Det finns dekaler på Folkhälsomyndighetens hemsida att använda.

Gäster uppskattar bra service

Ur gästernas perspektiv är det en bra service att kunna erbjuda diverse tobaksprodukter som snus. Det är även något som restaurangen kan gynnas av ur ett ekonomisk perspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *