Tips på bra frukostställen i Stockholm

Frukost är en av de viktigaste måltiderna på dagen. En bra och stor frukost gör så att du blir mätt och håller energin och humöret uppe. Frukost intas oftast hemma men för lite vardagslyx kan det vara trevligt att besöka en restaurang som serverar frukost och brunch.

Det som är så härligt med frukost är att det finns så många olika frukostalternativ. De vanligaste är gröt, yoghurt, ägg, knäckebröd, mackor och frukt och grönt. När man äter frukost hemma så tenderar många att äta samma typ av frukost varje dag. Äter du frukost ute på restaurang kanske du lyxar till det då det erbjuds alltifrån äggröra, avokadomackor och omeletter till sötare alternativ som croissanter och pannkakor.

Ät mer knäckebröd

I Stockholm finns det många restauranger där det enbart är vissa som serverar frukost och brunch. För gluten- och laktosintoleranta kan det kännas som en utmaning att hitta en restaurang som erbjuder detta. Det är dock inte omöjligt och idag så är det flera restauranger som har gluten- och laktosfria alternativ. Till exempel så är det många restauranger som erbjuder glutenfritt knäckebröd och passande pålägg som du kan ha på knäckebrödet. Vill du äta ekologiskt så finns det även restauranger som erbjuder detta. Det finns många fördelar med att äta knäckebröd till frukost. Bland annat så innehåller knäckebröd och glutenfritt knäckebröd mycket fibrer. Det gör att du håller dig mätt längre samt att det håller ner blodsockret. Precis som vanligt knäckebröd är glutenfritt knäckebröd inte heller så dyrt att köpa in. Du kan även lätt variera pålägg på mackan för att det inte skall bli uttjatat.

Bra frukostställen i storstaden

Det finns mängder av exklusiva restauranger i Stockholm men när det är dags för dagens första måltid så kanske det känns lite svårare att hitta bra restauranger. Faktum är att det inte bara är middagar som Stockholm är bra på. Det finns en hel del frukostställen som kommer få dig att börja älska frukost om du inte redan gör det. Bra lunchrestauranger i all ära men inget slår en bra frukost. Ett populärt tips är Café Pom & Flora som har en mängd olika frukostalternativ som havregrynsgröt, acai bowl, äggrätter och toast. Vill du ha en nyttig frukost så finns även det. Ett populärt alternativ är Greasy Spoon i Stockholm som har chiapudding, fruktsallad, bananbröd och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *