Äta på restaurang med barn

Att gå på restaurang med hela familjen som har klätt upp sig kan vara både idylliskt och väldigt trevligt men även raka motsatsen. För att ditt restaurangbesök med dina barn ska bli gemytligt och trevligt finns det några bra tips. För att göra restaurangbesöket högtidligt kan det vara kul att alla anstränger sig och klär på sig fina kläder. Om ditt barn inte har några finkläder finns det ett stort utbud av barnkläder på nätet.

Beställ barnkläder tillsammans med barnet

Det finns allt från vardagskläder till märkeskläder att välja mellan. För att inte barnet ska visa några sura miner när det är dags att klä på sig är det en bra idé att låta barnet vara med och bestämma finkläderna. Det är ingen bra start på kvällen att börja bråka om kläder. Sätt er ner tillsammans och gå igenom sortimentet av barnkläder för att hitta några bra plagg. Ett tips är att välja finkläder som går att ha vid andra tillställningar också.

Kontakta restaurangen

När barnkläderna är införskaffade är det dags att hitta en bra restaurang och boka bord. Det kan vara en bra idé att kontakta restaurangen och meddela att ni kommer att ta med barn. Då är personalen förberedd på yngre gäster. Att äta vid 17 är klokt att göra för då är det generellt mindre med folk. Dessutom brukar barn inte uppskatta alltför sena middagar.

Låt barnen bestämma maten själv

För att få en trevlig stund är det bra att prata med barnen och förbereda dem. De kan få titta på menyn i förväg och fundera över vad de vill äta. Ett tips är att låta barnen själva få bestämma vad de ska äta. Om barnen är små kan det vara en fördel att ta med en surfplatta eller en mobiltelefon för att underhålla barnen om tålamodet skulle börja tryta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *