Begravningsmiddag på restaurang

Att anordna en vacker och minnesvärd begravning innebär inte bara att planera själva begravningsceremonin, utan också mottagningen efteråt. Många väljer nu att själva planera sin begravning, inklusive musik, dödsannons och minnesstund. Här kan det ingå en god middag på en fin restaurang, där den avlidne i förväg har bestämt vad gästerna ska äta.

Hos https://lovabegravning.se/ kan du få hjälp med all planering, från kostnadsfri rådgivning och dödsannons till blommor och begravning. När du besöker https://lovabegravning.se/ kan du välja ett färdigt paket eller själv skräddarsy begravningen. Att välja https://lovabegravning.se/ innebär att välja en auktoriserad begravningsbyrå, vilket ställer höga krav på alla delar av verksamheten. När anhöriga drabbas av dödsfall är det en stor känslomässig börda, vilket innebär att det är klokt att anlita en pålitlig byrå som underlättar i alla processer.

Alternativ begravning och ceremoni

Idag tillåts två sorters begravningar i Sverige – att jordfästas eller att kremeras. Den sistnämnda begravningsmetoden är mest populär, varje år är det upp till 80 procent av alla avlidna som kremeras i landet. Kremering är bra ut platssynpunkt då urnan med den avlidnes aska inte tar upp så mycket plats i jorden. Det gör att det går att ha flera familjemedlemmar i samma grav, och urnan är också enkel att flytta till en ny grav om så behövs. Men kremering är inte så bra för miljön. Det blir ofta kvar metallrester efter kremeringen, som kistbeslag och höftproteser. Även jordfästning kan vara ett dåligt miljöalternativ, då vårt fuktiga och kyliga klimat kan göra så att kroppen och kistan inte bryts ner.

En alternativ begravningsmetod har introducerats av biologen Susanne Wiigh-Mäsak. Här frystorkas liket och utsätts sedan för vibrationer vilket gör om kroppen till stoft. I Storbritannien och USA har så kallade ”green funerals” blivit populära, där varje detalj är planerad och genomtänkt.

Hitta en passande meny

Vid minnesstunden brukar många välja att bjuda på mat, där smörgåstårtan är en populär maträtt. Det är dock helt upp till de anhöriga själva att bestämma vilken mat som serveras. En del väljer att erbjuda en trerätters middag till gästerna. Det är bra att utgå från den tid som minnesstunden hålls för att hitta en passande meny. För den som vill spara tid och kunna fokusera på själva begravningsceremonin kan det vara klokt att anlita en restaurang för minnesstunden. Här finns möjlighet att boka bord i förväg, eller till och med hyra en del av restaurangen för minnesstunden. Du har möjlighet att i förväg bestämma dukning som passar med temat för begravningen, med dekorationer och servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *