Klädkoder på restauranger

Vissa restauranger är väldigt avslappnade när det kommer till klädkoder medan andra har mer strikta regler. Det svåra är att veta vilka regler som gäller på de olika restaurangerna. Men hur tar man reda på vilka regler som gäller? De flesta av oss håller nog med om att vi inte vill hamna i situationer där vi inte kommer in i restaurangen på grund av vår klädsel. Ibland står det beskrivet på restaurangens hemsida om vilken klädkod som gäller, men inte alltid. Då bör du istället gå efter vilken sorts restaurang du ska besöka. Tänk även på vilken tid det är. Vid lunchtid brukar det gå bra med mer avslappnad klädsel, och vid middagstid lite finare.

När du besöker vardagliga restauranger behöver du nästan aldrig tänka på vilka kläder du väljer. Självklart bör du vara ren och hel och undvika sådant som andra kan anse vara stötande. Om du känner dig stressad över vilka kläder som är acceptabla kan du ta en titt på vad andra gäster klär sig i. Du kan även känna dig lugn ifall du besöker en restaurang på lunchen eftersom de flesta av oss klär oss lite snyggare på jobbet. Annars kommer det gå bra med ett par snygga jeans och en blus eller skjorta. Du kan även välja kostymbyxor eller se om du har några snygga kjolar att välja mellan.

Vad gäller för de finaste restaurangerna?

Ska du besöka en av de finare restaurangerna som finns rekommenderas det att du klär upp dig lite. Trots att inte alla restauranger har en bestämd klädkod tillhör det folkvett att klä sig finare. Du kan välja en snygg kavaj eller kjolar och klänningar. Självklart bör du känna dig bekväm i din klädsel, men undvik trasiga jeans och gympaskor.

Andra saker du bör undvika på dessa restauranger är huvudbonad, varken keps eller mössa bör du ha på dig. Om du bestämmer dig för att sitta vid en uteservering bör du även tänka på att du väljer kläder som håller dig varm. Som dam kan du använda en fin scarf och kavaj fungerar för både damer och herrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *