Bästa restaurangerna för lunch

Stockholm är en stor stad som bjuder på en hel del shopping, uteliv och aktiviteter. Det är också en stad som är full med härliga restauranger där du kan boka bord eller bara droppa förbi för avhämtning. När klockan börjar att gå mot lunchtid är det många magar som kurrar högt och vad passar då bättre än en härlig pizza, fräsch sallad, klassisk Wallenbergare eller en välsmakande fisk?

Oavsett om du bor i Stockholm eller är på besök i huvudstaden sitter en god lunch aldrig fel, men vart ska man gå och vilken ställen är absolut bäst? Mycket beror naturligtvis på den egna smaken, men det finns ändå några restauranger som vi anser är lite bättre när du vill äta gott med kollegorna, ta en paus från kontoret eller njuta i solen tillsammans med en vän.

Stockholms bästa lunchrestauranger

Vi har tagit hjälp av Krogguiden för att hitta de bästa restaurangerna för lunch i Stockholm. Här har vi inte bara tittat på valet av meny, utan också på atmosfären, priserna, servicen och möjligheten att ta med mat från restaurangen hem eller till parken.

Brasserie Balzac – Hos Brasserie Balzac kan du ta del av välsmakande mat från det franska köket. Restaurangen hittar du inne på Odengatan 26 i Stockholm och kan välja om du vill boka bord, ta med dig maten eller bara komma förbi. Luncherna här ligger på ca 120 kronor, men restaurangen erbjuder även finare a la carte till middag.

East – East är en klassisk lunchrestaurang som förvandlas till en het lounge på lördagskvällarna. Är du sugen på riktigt god lunch och är en sushi-fantast är det helt klart hit du ska röra dig. East hittar du inne på Stureplan 13 och sushi är det bästa alternativet om du vill köra med säkra kort.

Sturebaren – På Stureplan 4 hittar du ingen mindre än restaurang Sturebaren. Här kan du njuta av goda luncher som håller en hög klass eller varför inte spana in deras fina lunchbuffé. För den som önskar finns både vin och öl till maten, samt vintilltugg.

Barobao – Hos Barobao får du äta klassiska maträtter från det kinesiska köket. Här fokuserar man på finsnabbmat när den är som bäst och miljön är avskalad och avslappnad till max. Både meny och inredning känns väldigt trendig och du väljer själv om du vill slå dig ner vid ett bord eller ta med dig maten.

La Neta – Snabb och god lunch som inte kostar skjortan hittar du på La Neta inne vid Barnhusgatan 2 i Stockholm. Här ligger luncherna endast på ca 95 kronor och restaurangen passar för dig som älskar mexikanskt. Atmosfären är en kombination av stök och mys i ett, vilket gör La Neta perfekt för en snabblunch och häng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *