Exklusiva restauranger i Stockholm

Vill du bjuda ut din käresta på en riktigt fin och lyxig middag eller vill du kanske prata affärer med en ny samarbetspartner i en exklusiv miljö? Då kan du välja en av många glamourösa och lyxiga restauranger som finns i Stockholm. I Vår huvudstad kan du hitta ett riktigt stort och brett utbud av restauranger i toppklass, där många till och med innehar Michelinstjärnor.

Nu behöver du inte längre sätta dig på ett plan och åka till Frankrike eller Italien för att få ta del av mat i toppklass, utan det räcker faktiskt gott och väl med att åka på weekend i Sveriges huvudstad för en kulinarisk resa du inte kommer glömma i första taget.

Stockholms lyxigaste restauranger

Det finns två saker som du behöver tänka lite extra på när du vill äta på en dyr och exklusiv restaurang. Det första är att se till att vara ute i god tid och boka ett bord, eftersom många finare restauranger är uppbokade långt i förväg. Det andra är att se till att du har gott om pengar på kortet, eftersom menyn sällan passar den med en mindre plånbok.

Frantzén

Frantzén är en mycket fin och högklassig restaurang som du hittar inne på Lilla Nygatan i Gamla stan. Restaurangen har erhållit två Michelinstjärnor och har utsett till en av världens 50 bästa restauranger. Den moderna och avskalade inredningen har kombinerat med mjuka och lena textilier för exklusivitet och på menyn hittar du allt från lamm till piggvar. Räkna med att en vanlig middag med enkelhet kan hamna på 2500 kronor.

Operakällaren

Operakällaren är ytterligare en av Stockholms bästa restauranger och här kan du avnjuta god mat i en smakfull och pampigt inredd lokal. Väggarna pryds med stora speglar, tjocka guldramar och tavlor och på menyn hittar du gourmetmat med råvaror efter säsong. En klassisk middag kan hamna på ca 1300 kronor och restaurangen har en Michelinstjärna.

Mathias Dahlgren Matsalen

Mathias Dahlgren Matsalen passar för dig som vill testa på något nytt och innovativt. Här ligger fokus på att tillaga mat med de allra bästa råvarorna för säsongen och hämta inspiration från alla olika delar av världen. Vill du få ut så mycket av ditt besök som möjligt rekommenderar vi provsmakningsmenyn för 1200 kronor i kombination med någon av de mycket härliga och toppklassiga viner som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *