Satsa på ekologiska råvaror som restaurangägare

Det finns tre orsaker att många vill köpa ekologiskt: smakar bättre, mer miljövänligt och så får bönderna vanligtvis bättre betalt. Genom att satsa på att ha bra ekologiska råvaror i din restaurang kommer du både kunna laga godare mat och få fler kunder.

Köp ekologiskt online

Det finns många företag som erbjuder ekologiska råvaror, men inte många som köper upp råvarorna från mindre bönder som arbetar i kooperativ. Bönder som får en chans att försörja sin familj och vara självständiga. Råvarubutiken köper upp sina superfoods, goda choklad, mjöl och andra hundratals produkter från mindre bönder världen över. Det innebär att du alltså både får mycket bra råvaror och kan äta med riktigt gott samvete. Matindustrin är inte alltid schysst mot bönderna, men genom att köpa från kooperativ ger du vanliga bönder en riktig chans. Det är också ett bra försäljningsargument som många restauranggäster kommer att gilla. Gå in på Råvarubutiken och köp ekologiska råvaror online till restaurangen. Du hittar mat, superfoods, kroppsvård och även köksmaskiner.

Laga bättre mat

Det är stor skillnad mellan en vanlig tomat i grönsaksdisken och en härlig ekologiskt tomat som verkligen smakar tomat. Du kommer kunna laga så mycket godare och bättre mat på din restaurang om du använder så mycket ekologiska produkter som möjligt. Har du möjlighet kan du bara laga och baka med ekologiska råvaror. I annat fall är det smart att använda många ekologiska råvaror och sedan skriva ekologiskt i menyn. Folk gillar verkligen det. Vi svenskar är mycket medvetna om både ekologisk mat och klimat.

Marknadsför restaurangen

Att använda mycket ekologiska råvaror som köps in från kooperativ är ett riktigt bra försäljningsargument. Sådant som du kan använda i marknadsföringen och omgående få mer likes på sociala medier. Istället för att du bara visar en bild på en maträtt, så får du också lägga till hashtaggar om ekologiska mat, superfoods och bär. Det ger dig mer uppmärksamhet i jämförelse med dina konkurrenter, men också mer gäster som har råd att lägga pengar på god mat.

På Råvarubutiken hittar du mycket superfood. Om du har en frukostmeny eller erbjuder brunch på helgerna kan du skapa hälsosamma sallader, smoothies och liknade utbud att bjuda på. Garanterat snygga och fräscha bilder till sociala media. Eftersom det särskilt är kvinnor som gillar att äta brunch med tjejgänget, så kommer just hälsosamma smoothies vara effektiv marknadsföring. Det är ju många restauranger och kaféer som har smoothie, därför kan det vara smart att skapa egna drinkar utifrån de olika superfoods som du hittar på Råvarubutiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *