Få pengar till nöjen som pensionär

Om du är pensionär är du medveten om att du har en förändrad inkomst från tidigare då du jobbade. Det är när du är pensionär som du har tid att göra alla de där trevliga sakerna som du tänkt. Det som kan sätta käppar i hjulet för det kan vara pengarna. För att du ska få mer pengar över till nöjen är ett tips att kolla in de olika pensionärsrabatter som finns. Du kan dels få rabatt på saker som du ska göra men även saker som du behöver. Det finns fina pensionärsrabatter på bland annat mobilabonnemang, resor, tidningar, elavtal, vitvaror, försäkringar och mycket mer. Det är en god idé att ta för vana att alltid kolla in vilka aktuella pensionärsrabatter som finns för tillfället innan du köper något. Det är inte sällan som det kommer nya pensionärsrabatter varje månad.

Gå på restaurang med någon du gillar

Att gå på restaurang är något som många tycker är trevligt och om du kan spara in några kronor på annat kan du ha mer utrymme att gå på restaurang. När du väl ska gå på restaurang är ett tips att verkligen välja ut ett ställe som har god mat och som du verkligen känner är värd att lägga pengar på. Det är extra viktigt om du inte kan gå på restaurang så ofta som du önskar. Ett restaurangbesök är mer än bara att bli mätt, det är en upplevelse. För att göra ditt restaurangbesök ännu bättre kan du ta med din partner eller en god vän.

Bjud på god mat hemma

Istället för ett restaurangbesök kan du även bjuda hem några goda vänner på en riktigt trevlig middag. En middag behöver inte bli jättedyr om du lagar maten själv med bra men billigare råvaror. Du kan också bjuda in dina vänner på knytkalas där alla tar med sig något. Det kan vara lika trevligt som att gå på restaurang. Men det ena utesluter inte det andra så du kan göra båda delarna.

Prioritera dina favoritnöjen först

Om du har begränsat med pengar gäller det att prioritera dina nöjen. Gör det som du älskar mest i första hand. Sedan finns det massor med saker som du kan göra som inte alls kostar en massa pengar. Det gäller att prioritera och tänka smart kring din ekonomi för att få valuta för pengarna. Det går att skapa mening utan dyra resor och prylar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *